آخرین مطالبگیاهان دارویی

خواص دارویی زیره+نحوه مصرف

خواص دارویی زیره+نحوه مصرف

زیره

زیره ای که استفاده می‌کنیم انواع متفاوتی از جمله سبز و سیاه دارد و در واقع میوه گیاه زیره است که در بسیاری از مناطق ایران به ویژه کرمان و خراسان یافت می شود.
زیره نه فقط به عنوان چاشنی در آشپزی ایرانی جایگاه خاصی داشته و طعم دلپذیری به غذاهای ما می‌دهد بلکه خواص دارویی و درمانی زیادی نیز دارد.
مهمترین استفاده درمانی زیره: کمک به درمان اختلالات گوارشی و سوءهاضمه.
• زیره ضد نفخ و باد شکنی بسیار قوی و مفید است و به افرادی که مشکل گاز روده و نفخ دارند توصیه می شود روزانه از زیره و ترکیبات مختلف آن استفاده کنند مصرف نصف قاشق مرباخوری زیره بعد از غذا یا اضافه کردن آن به غذای روزانه از جمله برنج و نان یکی از روش‌ها در کاهش نفخ است.
• با توجه به مواد موثره موجود در زیره سبز خاصیت ضد اسپاسم عضلات دارد از اسانس یا عرق زیره می‌توان در درمان دردهای کولیک و نیز دل پیچه و قولنج کودکان استفاده کرد. افزودن زیره به غذاها در هضم غذا و ترشح آنزیم های گوارشی نیز کمک می‌کند.
• با توجه به خواص میکروبی و قابض بودن زیره سبز مصرف آن هنگام اسهال و عفونت های دستگاه گوارشی توصیه شده است.
• بعضی مطالعات نشان داده است استفاده از ترکیب ۲ الی ۴ گرم زیره و شیرین بیان در روز تاثیر مفیدی درمان برخی بر اطلاع اختلالات سوءهاضمه از جمله ترش کردن دارد.
زیره خاصیت ضد درد دارد و نوشیدن دم‌کرده آن در کاهش درد ها به ویژه سردردهای میگرنی مفید است.
دیگر خواص زیره
• برای کودکان کم اشتها هم زیر می تواند یک اشتها آور مفید باشد.
• زیره آنتی اکسیدانی قوی است و می‌تواند ماده گیاهی مفیدی در پیشگیری از بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان کولون باشد. زیره سیاه در مقایسه با زیره سبز خاصیت آنتی اکسیدانی قوی تری دارد.
• در طب سنتی زیره به عنوان یک ماده قاعده آور می تواند تاثیرات مفیدی در درمان اختلالات قاعدگی و یائسگی زودرس داشته باشند.
• زیره همچنین باعث افزایش ترشح شیر شده و به زنان شیرده توصیه می‌شود برای افزایش شیر از ترکیبات زیره استفاده شود.
• زیره سیاه خاصیت گرم و خشک دارد و نیرو دهنده و تقویت کننده عمومی بدن است.
• زیره خاصیت ضد درد دارد و نوشیدن دم‌کرده آن در کاهش درد ها به ویژه سردردهای میگرنی مفید است.
• جویدن زیره راهی برای کاهش بوی بد دهان به ویژه در افراد سیگاری است.
• زیره خواص دیگری نیز دارد از جمله: ضد التهاب، تقویت کننده قوای جنسی، افزایش دهنده تعریق و ادرار و التیام دهنده زخم.

نکات مهم
• برای رسیدن به اثرات درمانی زیره مصرف کم آن (کمتر از یک گرم در روز) کافی است.
• از مصرف زیاد زیره خوداری کنید که مانند تمامی گیاهان دارویی عوارضی خواهد داشت.
زیره سبز
زیره سبز گیاهی است بوته ای و علفی به ارتفاع حداکثر نیم متر ساقه این گیاه راست و دارای انشعابات دوتایی است ریشه آن باریک و بلند و به رنگ سفید است.
برگ ها بخاطر تقسیمات و بریدگی های زیادی باریک و به صورت نخی شکل هستند و به صورت متناوب بر روی ساقه قرار گرفته اند گلها کوچک به رنگ سفید و گاهی صورتی می باشند که مجموع آنها به صورت چتر مرکب در انتهای ساقه قرار گرفته اند.
میوه ها دوکی شکل و به طول حداکثر ۶ میلی متر و عرض ۵/۱ میلیمتر می باشد که سبز کم رنگ مایل به خاکستری هستند و بوی معطری دارند.
غیر از میوه قسمت های دیگر گیاه نیز معطر است قسمت مورد استفاده این گیاه میوه های آن است که سرشار از اسانس میباشد.
زیره سبز در ایران به صورت خودرو و یا کشت شده وجود دارد و مهمترین مناطق رشد و تکثیر آن گستره وسیعی از استان خراسان از جمله سبزوار، نزدیک مشهد و اطراف سرخس، اطراف سمنان، اطراف تهران، اطراف دامغان و بسیاری دیگر نواحی مستعد ایران میباشد

تاریخچه

نکات مهم:

درمان گیاهی برونشیت

طبقه بندی گیاهان دارویی+نحوه مصرف

خواص و فواید برنج قهوه ای

دو ادویه مفید بر علیه سرطان سینه را بشناسید

زیره ی سبز جزء اصلی پودر های کاری و چیلی است و به عنوان طعم دهنده در محصولات غذایی-تجاری متنوعی به کار می‌رود.
روغن این گیاه از طریق تقطیر با بخار آب برای مزه دار کردن نوشیدنی ها، دسرها و چاشنی ها مصرف می شود و همچنین جزء معطر کرم‌ها، لوسیون‌ها و عطریات است.
ترکیبات مهم
دانه های زیره سبز حاوی تا ۵ درصد اسانس ۲۲ درصد چربی، تعداد زیادی اسید آمینه آزاد، تعدادی فلاونوئیدهای گلوکوزیدی از جمله مشتقاتی از آپی .ژنین و لوتئولین است
ترکیبات اصلی اسانس آلدهیدی هستند که تا ۶۰ درصد آن را تشکیل می‌دهند.
کومین آلدهید مهمترین جسم اسانس زیره سبز است. چنانچه دانه ها پودر شوند اسانس آن تا حدود ۵۰ درصد کاهش می یابد و در صورتی که مدت آسیاب کردن بیش از یک ساعت باشد کاهش میزان اسانس از این هم بیشتر خواهد بود.
ترکیبات دیگر اسانس هیدروکربن های منوترپنی و سس کویی ترپنی است.
یکی از بهترین نشانه های مرغوبیت و کهنه نبودن دانه ها وجود دو جسم کومین آلدهید و۳-پارامنتن ۷- آل به مقدار قابل توجه در اسانس زیره سبز است.

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

بستن