پزشکیسلامتی

سیر تا پیاز دانستنی های شکر قهوه ای

Rate this post

سیر تا پیاز دانستنی های شکر قهوه ای

شکر قهوه ای

در گذشته شکر قهوه ای یا همان شکر سرخ را برای درمان برخی بیماری ها استفاده می کردند اما بعدها متوجه شدند که این شکر به دلیل وجود برخی ناخالصی ها به طور نسبی سمی بوده و برای سلامت مضّر است. از اینرو عرضه و تقاضای آن به طور چشمگیری کاهش یافت اما جالب آن که این روزها دوباره این محصول در برخی مغازه ها در حال عرضه است و برخی افراد با این تصور که شکر قهوه ای ارزش تغذیه ای و درمانی بالا و کالری کمتری دارد آن را یک شیرین کننده مغذی و رژیمی می‌داند و متاسفانه به وفور در رژیم غذایی مبتلایان به دیابت و افراد با اضافه وزن بالا راه یافته است اما به راستی ارزش تغذیه شکر قهوه ای بالاتر از شکر سفید است ؟ کالری آن چه میزان است ؟ آیا می توان آن را جایگزین شکر سفید کرد ؟

بیشتر شکر هایی که این روزها با نام شکر قهوه ای در بازار عرضه می شود همان شکر سفید تصفیه شده به اضافه مقدار معینی ملاس است .

ملاس محصول جانبی کارخانجات تولید قند و شکر و حاصل پساب سوم پخت است که بسیار چسبناک و قهوه ای رنگ بوده و به صورت لایه ای نازک روی ذرات کریستالی شکر سفید را می پوشاند و سرخ می‌کند.

کیفیت رنگ ملاس بستگی به نوع فرایند دارد و از قهوه ای روشن تا تیره دسته بندی می شود گرچه ملاس حاوی مقادیری کلسیم و منیزیم سدیم پتاسیم است اما به دلیل آنکه شکر محصول مضّری بوده و نمی‌توان از آن به مقدار زیادی استفاده کرد این محصول کاربرد تغذیه ای و درمانی قابل توجهی ندارد.

 

 بیشتر بدانید:

درمان ۱۰ بیماری با آفتابگردان

بررسی فواید و خواص لوبیا سفید وچیتی

ارزش شکر قهوه ای طبیعی بیشتر است

باید بدانید شکر قهوه ای نوع دیگری هم دارد که به آن ملاس افزوده نمی‌شود و به آن شکر خام یا شکر قهوه ای طبیعی گویند این شرکت مستقیما از کریستالیزاسیون اولیه نیشکر به دست می آید و خود حاوی درصد زیادی ملاس و سرشار از مواد مغذی است.

در یک صد گرم شکر سفید ۴۰۰ کالری و در همین مقدار شکر سرخ ۳۷۰ کالری انرژی نهفته است اما این موضوع نمی‌تواند دلیل موجهی بر رژیمی بودن این محصول باشد و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت و افراد چاق محدودیت دارد میزان ناخالصی های شیمیایی آن نسبت به سایر شکرها کمتر است و در مقایسه با شکری که از افزودن ملاس تهیه شده است املاح معدنی آنتی اکسیدان و ترکیبات فنولی ضد سرطان زیادتری دارد اما با وجود این جنبه درمانی چندانی ندارد.

این محصول اگر تحت نظارت وزارت بهداشت تولید شود برای افرادی که سالم هستند و بیماری زمینه ای ندارند یک شیرین کننده طبیعی محسوب می‌شود و می‌توان آن را جایگزین شکر سفید کرد.

کالری شکر قهوه ای بالاست

شکر قهوه ای به دلیل دارا بودن ملاس در مقایسه با شکر سفید رطوبت بیشتری دارد و همین عامل موجب شده تا در وزن مساوی ۳۰ کالری کمتر از شکر سفید انرژی داشته باشد در واقع در یک صد گرم شکر سفید ۴۰۰ کالری و در مقدار مشخص شکر سرخ ۳۷۰ کالری انرژی نهفته است اما این موضوع نمی‌تواند دلیل موجهی بر رژیمی بودن این محصول باشد و مصرف آن برای مبتلایان به دیابت و افراد چاق محدودیت دارد.

خوب است بدانید شکر قهوه ای از نظر ارزش ویتامینی فقیر است  و تنها حاوی مقدار بسیار ناچیز ویتامین های گروه B است که ارزش چشمگیری ندارد.

چگونه شکر قهوه ای طبیعی را بشناسیم ؟ 

شکر قهوه ای طبیعی در مبارزه با شکری که از افزودن ملاس تهیه شده، رطوبت بیشتر و بافت نرم تری دارد و شدت رنگ و طعم عامل اصلی شناسایی آن نیست. هنگام تهیه شکر قهوه ای محصولی را که دارای بسته بندی بهداشتی تاریخ مصرف و مجوز بهداشت است انتخاب و از خرید شکر های فله ای خودداری کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید

بستن
بستن