آخرین مطالبگیاهان دارویی

سیر تا پیاز فواید مصرف خردل

سیر تا پیاز فواید مصرف خردل

خردل

در پزشکی از خردل به دو صورت استفاده میشود: خردل سفید و خردل سیاه.

خردل سیاه به صورت دانه خردل سفید به صورت آرد استفاده می شود.

معمولاً مردم خردل را به صورت سس استفاده می‌کنند که ترکیبی از دانه کوبیده خردل سفید و سرکه ، روغن زیتون نمک و فلفل است.

باید بدانید که این گیاه برای درمان بیماریها و ناخوشی های زیادی موثر است مثل سرماخوردگی، کمر درد ، یبوست، سرفه و غیره.

در این مطلب با گلچینی از خواص این گیاه شگفت انگیز آشنا می شوید.

خردل ضد یبوست است

برگ های خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آنها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیه خون به غذا اضافه میکنند.

روش استفاده: خردل سفید را به غذاهای تان اضافه کنید زیرا برای مقابله با یبوست مفید است.

زمانی که بی اشتها می شوید و یا احساس سنگینی می کنید جوشانده خردل می تواند کمکتان کند.

خردل برای درمان سرماخوردگی

 اگر بینی تان گرفته است سراغ خردل بروید خردل حاوی ترکیباتی مثل می‌روزین و سینیگیرین است که خلط‌ها را روان و دفع آن ها را آسان تر می کند.

روش مصرف: دو قاشق غذاخوری دانه خردل را له کرده و با یک فنجان آرد گندم مخلوط و کمی آب اضافه کنید مقداری وازلین به سینه خود بمالید و روی آن یک لایه ترکیب خردل و آرد پخش کنید اجازه دهید این مرهم به مدت حداکثر ۱۵ دقیقه روی سینه تان بماند توجه داشته باشید اگر این مرهم بیش از این مدت روی پوست بماند امکان دارد پوستتان دچار سوختگی شود توصیه می‌کنیم بعد از استفاده از خردل دستهایتان را با دقت بشویید.

دم کرده خردل برای هضم بهتر غذا

زمانی که بی اشتها می شوید و یا احساس سنگینی می کنید جوشانده خردل می تواند کمکتان کند در واقع خردل با افزایش ترشحات معده به هضم بهتر غذا کمک میکند.

روش استفاده:

یک قاشق چای خوری نمک ساقه های خردل سیاه را با یک فنجان آب جوش به مدت ۵ دقیقه دم کنید محلول را صاف کرده و روزانه ۳ فنجان تا درمان علائم بی اشتهایی و احساس سنگینی میل کنید.

خردل کمر درد و روماتیسم را تسکین میدهد

زمانی که کمردرد دارید یا از دردهای رماتیسمی رنج می برید خردل یک مسکن و گرم کننده خوب مفاصل است.

روش استفاده:

روی یک قاشق چایخوری خردل آسیاب شده یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید به مدت ۵ دقیقه دم بکشد یک دستمال را به این دم کرده آغشته کرده و به مدت ۱۰ دقیقه روی نقاط دردناک قرار دهید یا اینکه یک پیمانه کوچک پودر خردل را با دو پیمانه آرد گندم و مقداری آب مخلوط کنید تا به صورت یک خمیر در آیند مرهم را روی یک حوله یا پارچه پخش و آن را لوله کنید اول روی پوستتان وازلین بمالید و سپس مرهم را روی آن بگذارید نباید مرهم خردل زیاد روی پوست بماند زیرا ممکن است پوستتان را دچار التهاب بکند. توجه داشته باشید این مرهم برای افرادی که از واریس رنج می‌برند مورد منع استفاده دارد.

برگ های خردل سرشار از ویتامین C است و در کشور چین آنها را به عنوان تقویت کننده و برای تصفیه خون به غذا اضافه میکنند.

خردل سرفه را درمان میکند

خردل با عفونت‌های مجرای تنفسی مقابله می‌کند اگر سرفه می‌کنید خردل را دریابید.

روش استفاده:

یک پیمانه پودر خردل سیاه را با دو پیمانه آرد گندم و مقداری آب مخلوط کنید و هم بزنید تا به صورت خمیر در بیاید خمیر را روی یک حوله پخش کنید و حوله را تا کنید روی گلو و سینه تان وازلین بزنید و سپس مرهم را روی آن قرار دهید این مرهم باید حداکثر ۱۵ دقیقه روی پوستتان باشد و بیش از این مدت امکان دارد روی پوست ایجاد التهاب بکند. توجه داشته باشید این مرهم برای افرادی که از واریس رنج می‌برند مورد منع استفاده دارد.

خردل و سس آن

خردل ، گیاهی است که از قدیم به عنوان یک گیاه دارویی و با خاصیت درمانی مورد استفاده قرار می‌گرفت فیثاغورس در قرن ششم قبل از میلاد از خردل برای ساخت بسیاری از داروهایی استفاده می‌کرد.

شاید جالب باشد که بدانید از سالیان بسیار دور ، خردل به عنوان یک چاشنی خوشمزه مورد توجه مردم قرار می گرفت به عنوان نمونه رومیان باستان دانه خردل را پودر و با سرکه مخلوط می کردند و آن را به جای سس روی سالاد یا غذایشان می‌ریختند.

بسیاری از افراد معتقدند که فرانسویان اولین ملتی بودند که گیاه خردل را کشف آن را وارد دستور پخت انواع غذا های شان کردند.

همانطور که عنوان شد رومیان باستان اولین ملتی بودند که تصمیم گرفتند برای طعم دادن به غذاهایشان سس خردل را با ترکیب دانه کوبیده خردل و آبغوره یا سرکه تهیه کنند و به این ترتیب ، جهانگردان بسیاری طرز تهیه تهیه کنند و به این ترتیب جهانگردان بسیاری طرز تهیه سس خردل را از رومیان یاد گرفتند و به کشورشان بردند!

فرانسوی ها اولین مقلدان درست کردن سس خردل از رومی‌ها بودند و پس از یاد گرفتن طرز تهیه این سس ، با افزودن ادویه های مختلف به آن توانستند انواع مختلفی از سس خردل را به جهانیان معرفی کنند و آن را در سفره مردم دنیا به عنوان یک چاشنی خوشمزه جای دهند.

بد نیست بدانید که امروز بیش از ۱۰۰ نوع سس خردل با طعم های مختلف در فروشگاه‌های مواد غذایی سراسر دنیا به فروش می رسد.

پایه های این سس چیست ؟

تمام سس های خردلی که در دنیا وجود دارند یا رژیمی هستند یا غیر رژیمی!

سس های خردل رژیمی معمولا از ترکیب دانه خردل با سرکه ، روغن زیتون و احتمالا سیر و فلفل درست می شوند اما سس خردل غیر رژیمی را با مخلوط کردن پودر خردل با تخم مرغ و روغن تهیه می‌کنند به همین خاطر بسیاری از افراد می‌گویند که سس خردل غیر رژیمی هم مانند سس مایونزی است که کمی خردل به آن اضافه شده است بنابراین مصرف سس خردل غیر رژیمی به کسانی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند و دوست دارند که رژیم غذایی شان بهم بریزد اصلا توصیه نمی شود.

فواید خردل

همانطور که گفته شد خردل از هزاران سال پیش به عنوان یک گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گرفت و رومیان عقیده داشتند که قرار دادن مقداری دانه خردل روی دندان می تواند دندان را به صورت موقت تسکین دهد.

به علاوه، چون طبع خردل گرم است می توان از آن برای تسکین دردهای قاعدگی و دل درد استفاده کرد.

مصرف خردل می‌تواند برای جلوگیری از سوء هاضمه و نفخ هم مفید باشد می‌توان گفت که مزایای سس خردل هم با کمی تخفیف ، تقریباً شبیه خودش است به شرطی که از سس‌های خردل رژیمی با کمترین میزان افزودنی استفاده کنید!

دانه های خردل سرشار از کلسیم، منگنز، اسیدهای چرب امگا ۳، آهن، روی، پروتئین و فیبر خوراکی هستند و علاوه برای افرادی که بد اشتها هستند دانه های خردل واقعاً می توانند کمک کننده باشند. برای رفع بد اشتهایی توصیه می شود که مقداری دانه خردل سیاه را با شیر مخلوط کنید و ۱۵ تا ۲۰ دقیقه قبل از غذا آن را بنوشید.

اگر از سردردهای میگرنی رنج می برید سری به خردل بزنید چون دانه های خردل آرام‌بخش موثر برای کاهش تعداد دفعات سردردهای میگرنی هستند.

دانه های خردل همچنین برای گوارش و هضم فوق العاده سودمند هستند چون سرعت متابولیسم را در بدن افزایش می دهند این دانه ها همچنین برای زنان یائسه که مشکل خواب دارند مفید است.

دانه خردل سرشار از ریزمغذی موسوم به سلنیوم است که این ماده معدنی خواص ضد التهابی فوق العاده ای دارد همچنین دانه خردل منبع غنی از عنصر منیزیم است که به کاهش شدت حملات آسم و علائم خاص آرتریت روماتوئید و پایین آوردن فشار خون کمک می کند.

کارشناسان می‌گویند: اگر از سردردهای میگرنی رنج می برید سری به خردل بزنید چون دانه های خردل آرام‌بخشی موثر برای کاهش تعداد دفعات سردردهای میگرنی هستند.

معایب خردل

از سوی دیگر، متخصصان گیاهان دارویی مضراتی را هم برای مصرف بیش از حد خردل بیان کرده اند؛ مضراتی مانند ابتلا به یبوست، احساس تشنگی ، ناراحتی کبد و حتی حالت تهوع و ورم کلیه!

توجه داشته باشید که قسمتی از ترکیبات شیمیایی گاز اشک آور در برخی جنگ ها از ماده ای در خردل سیاه به دست می آید که و محرک مخاط و نسوج مربوط بدن است؛ خصوصاً در مخاط چشم و بینی اثر شدیدی دارد تنفس مقدار زیاد آن موجب سوختگی مخاط شده و در مواردی منجر به مرگ می گردد. همین ماده در خردل در مواردی که به مقدار اندک به عنوان ادویه مصرف می شود موجب تحریک اشتها و تسریع تحریک بزاق می گردد البته مصرف زیاد آن حالت سوزاننده داشته و باعث ریزش اشک می شود ضمناً فراموش نکنید که ادویه با سس خردل در مجاورت نور فاسد میشود لذا باید آن را در جای خنک نگهداری نمایی. بهترین زمان ماندگاری سس خردل ۶ ماه است.

سس های خردل موجود در بازار معمولا تند و تیز هستند بنابراین خوردن این محصولات به کسانی که آلرژی غذایی یا ناراحتی معده دارند پیشنهاد می‌شود.

حالا اگر شما خردل را به صورت سس چرب و غیر رژیمی به میزان بالایی در رژیم غذایی‌تان بگنجانید ، احتمال ابتلای شما به اضافه وزن ، کلسترول خون ، تصلب شرایین و سکته مغزی به میزان قابل توجهی بالا می رود بنابراین بهتر است که سس خردل به عنوان یک چاشنی و طعم دهنده ، روی میز غذایتان جای بگیرد و به هیچ وجه جای ثابتی را در سبد خریدتان به خود اختصاص ندهد.

راستی یادتان باشد که سس های خردل موجود در بازار معمولا تندوتیز هستند بنابراین خوردن این محصولات به کسانی که آلرژی غذایی یا ناراحتی معده دارند پیشنهاد می شود ضمن اینکه بهتر است به خاطر وجود نمک ، فلفل و شکر به عنوان افزودنی در این سس از اضافه کردن آن به رژیم غذایی کودکان زیر ۵ سال خودداری کنید.

طرز تهیه این سس

از آنجایی که هر ۱۰۰ گرم از سس خردل غیر رژیمی نزدیک به ۲۷۰ کیلو کالری انرژی دارد و شما باید برای سوزاندن مقدار انرژی نزدیک به ۹۵ دقیقه پیاده روی کنید و از سوی دیگر تقریباً سس خردل کاملاً رژیمی در فروشگاه های ما وجود ندارد بهتر است اگر به این سس خوشمزه علاقه دارید طرز تهیه یک نوع از آن را یاد بگیرید و خودتان در منزل درستش کنید.

شما می توانید یک قاشق مرباخوری آرد را با ۵۰ گرم کره سرخ کنید و سپس ۱۲۰ گرم آب گوشت یا مرغ را به آن بیفزایید و اجازه دهید این مایعات بجوشد تا غلیظ شود.

در این مرحله شما باید کمی سبزیجات معطر مانند نعناع آویشن ، ریحان یا ترخان را بنابر سلیقه خودتان با ۲ قاشق غذاخوری خردل به این مایه اضافه کنید و کمی نمک و فلفل هم به آن بیافزایید حالا شما یک سس خردل خوشمزه ، سالم و کاملا رژیمی خواهیم داشت!

بیشتر بدانید:

چند دلیل مهم که از ترشی ها در برنامه غذایی خود استفاده نکنیم

سیر تا پیاز سرکه بالزامیک+خواص درمانی

با مصرف دارچین به سادگی وزن کم کنید-رابطه دارچین با دیابت

خردل
خردل

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

بستن