آخرین مطالبگیاهان دارویی

درمان گیاهی بیماری پلاگر با اسفناج+۳۰ویژگی درمانی مفید_طرزمصرف+مضرات

درمان گیاهی بیماری پلاگر با اسفناج+۳۰ویژگی درمانی مفید_طرزمصرف+مضرات

پلاگر (به انگلیسی: Pellagra) یک نوع بیماری است که در اثر کمبود نیاسین (ویتامین ب۳) به وجود می‌آید. کمبود تریپتوفان (یک نوع اسید آمینه) و ویتامین B6 و B2 و آهن نیز در بروز این بیماری نقش دارند. همچنین، پلاگر می‌تواند حاصل برخی اختلالات همچون سندرم کارسینویید باشد که موجب تغییراتی در متابولیسم پروتئین‌ها می‌شوند.

پلاگر اغلب در مناطقی رخ می‌دهد که دچار فقر، قحطی و سوءتغذیه هستند و رژیم غذایی افراد حاوی مقداری ناکافی از پروتئین حیوانی است (همچون مصرف ذرت به جای گوشت).

این بیماری در شمال ایتالیا پوستِ زبر (به ایتالیایی: pelle rugosa) نامیده می‌شد، و واژهٔ پلاگر از همین گرفته شده‌است.

اسفناج

اسفناج (نام علمی: Spinacia oleracea) یک نوع گیاه یک ساله با ساق و برگ لطیف است که می‌توان در آش از آن استفاده کرد.اسفناج سرشار از لوتئین و گزانتین است که این کاروتنوئیدها، از بین برنده مولکول‌های بی ثباتی به نام رادیکال‌های آزاد در بدن هستند قبل از اینکه رادیکال‌های آزاد بتوانند به بدن آسیب برسانند. کاروتنوئیدها در اسفناج و سایر سبزی‌هایی که دارای برگ سبز پر رنگ هستند، وجود دارند، برخی مطالعات نشان داده‌اند که که آن‌ها می‌توانند با سرطان دهان، معده و مری مقابله کنند.

بر خلاف تصور عامه مردم که اسفناج را یک گیاه با میزان آهن زیاد می‌دانند، این سبزی فقط دارای ۳.۵ میلی گرم آهن در ۱۰۰ گرم اسفناج خام است. به رغم باور همگان، اسفناج منبع فوق‌العاده خوب آهن نیست، زیرا میزان اسید اکسالات آن، بدن را از جذب مواد معدنی باز می‌دارد.

ارزش غذایی
اسفناج دو برابر دیگر سبزیجات فیبر دارد. یک پیمانه اسفناج حدود ۲۰ درصد فیبر دارد که مانع یبوست است و به هضم غذا کمک می‌کند. فیبر موجود در این سبزی، قند خون را پایین نگه داشته و با ایجاد حس سیری می‌تواند مانع از پرخوری شود. ویتامین C و E، بتاکاروتن، منگنز، روی و سلنیوم موجود در اسفناج همگی از آنتی‌اکسیدان‌های قوی برای مقابله با پوکی استخوان، گرفتگی رگ‌ها و فشار خون بالاست. این سبزی پرخاصیت سرشار از ویتامین‌های مختلف از جمله A، K، D و E بوده و حاوی مواد معدنی خوبی نیز هست.

قسمت های دارویی اسفناج:

برگ های گیاه.

ترکیبات شیمیایی اسفناج:

اسفناج از نظر داشتن ویتامین B3 بسیار غنی است و بنابراین داروی مهمی برای برطرف کردن بیماری پلاگر است.

ضمناً در اسفناج مقدار زیادی آهن، ید ، لسیتین ، کلروفیل، کاروتن ، اسید اگزالیک و اسید ارسنیک وجود دارد.

خواص دارویی اسفناج:

برگ اسفناج از نظر طب قدیم ایران کمی سرد و تر است و برخی عقیده دارند که متعادل است یعنی نه سرد است و نه گرم.

  1. برگ اسفناج منبع غنی ویتامین A , B3 , C  و آهن و پتاسیم می‌باشد.

  2. بدن را قلیایی میکند.

  3. خنک کننده است و برای پایین آوردن تب مفید است.

  4. ورم روده کوچک را رفع میکند.

  5. برای ورم ریه مفید است.

  6. ملین است و یبوست را برطرف میکند.

  7. برای لاغر شدن و وزن کم کردن مفید است.

  8. اسفناج به دلیل داشتن ماده ای به نام اسپیناس هضم غذا را تسریع می‌کند. این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می شود.

  9. خوردن اسفناج در رفع تشنگی موثر است.

  10. برای از بین بردن ورم و درد گلو مفید است.

  11. برای رفع سرفه های خشک برگ اسفناج را با حوصله پوست کنده و روغن بادام بپزید و بخورید.

  12. آش اسفناج با گشنیز برای سردردهایی که ناشی از سوء هاضمه و اختلال دستگاه گوارشی است مفید می باشد.

  13. اگر آش اسفناج را با آب لیمو و سماق و یا آبغوره بخورید ، سردرد های ناشی از اختلال کیسه صفرا را برطرف میکند.

  14. خوردن اسفناج از سرطان جلوگیری می‌کند مخصوصاً در افرادی که به مصرف الکل و سیگار دست دارند.

  15. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که اسفناج درپیشگیری سرطان روده بزرگ ، معده ، پروستات ، حنجره و رحم موثر است.

  16. اسفناج کلسترول خون را پایین می‌آورد.

  17. بهترین دارو برای کسانی است که مبتلا به کم‌خونی هستند.

  18. اسفناج مانند جارو روده بزرگ را تمیز میکند.

  19. ترشحات لوزالمعده را افزایش میدهد.

  20. اسفناج سبزی مفید برای تقویت اعصاب است.

  21. اسفناج پخته برای رفع بیماری های آسم و گرفتگی صدا بسیار موثر است.

  22. رماتیسم و نقرس را درمان میکند.

  23. برای زیاد کردن شیر در مادران شیرده موثر است.

  24. سابقاً نوعی شربت از اسفناج تهیه می شود که در معالجه خونریزی ها و کم خونی از آن استفاده می کردند.

  25. تخم اسفناج و خنک کننده است.

  26. تخم اسفناج برای برطرف کردن ورم کبد و یرقان مفید است.

  27. اسفناج تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد.

  28. اسفناج چون دارای کلروفیل است عضلات روده را تحریک کرده و تخلیه مدفوع را آسان می‌کند.

  29. اگر کسی مبتلا به حبس البول یعنی بند آمدن ادرار است می تواند با مخلوط نصف فنجان اسفناج این ناراحتی را درمان کند. با همان مقدار روغن بادام یا روغن زیتون مخلوط کرده و به او بدهید.

  30. اسفناج را در سالادخود بریزید و میل کنید.

مضّرات اسفناج:

اسفناج به علت داشتن اگزالات برای بیماران مبتلا به ورم مفاصل,پلاگر و سنگ‌های کلیه و مثانه مناسب نیست ضمناً آنهایی که سرد مزاج هستند باید اسفناج را با ادویه گرم نظیر زنجبیل و هل میل نمایند. بیماران کبدی و کسانی که دچار ضعف و نارسایی کبد هستند ، بهتر است در مصرف اسفناج خودداری نمایند ، چون ممکن است به علت وجودآهن و گوگرد در اسفناج ، چهره آنها دچار کک و مک گردد.

اطلاعات گیاه درمانی خود را با مطالب پیشنهادی زیر بیافزایید:

درمان گیاهی وزوز گوش و سنگینی گوش با اسفند+طرز مصرف_خواص درمانی دیگر

درمان گیاهی مالیخولیا با گیاه افتیمون+طرز مصرف

بررسی خواص و فواید مصرف افسنتین و افسنتین بحری+ویژگی های درمانی+موانع مصرف

خواص-و-فواید-اسفناج
خواص-و-فواید-اسفناج

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

همچنین ببینید

بستن
بستن