آخرین مطالبسلامتی

خواص گواوا و طرز تهیه سس گواوا

خواص گواوا و طرز تهیه سس گواوا

گواوا

بافت نرم و شیرین گواوا ، آنرا به میوه مناسبی برای تهیه منظور پیش یا پس از ورزش تبدیل کرده است.

ویتامین c این میوه ، چهار برابر  و فیبر آن ۷۰ برابر پرتقال است؛ بنابراین دستگاه ایمنی را به شدت محافظت می کند.؛ این موضوع به خصوص برای ورزشکاران اهمیت دارد زیرا ورزشکاران ذخایر آنتی اکسیدان خود را زودتر از سایر افراد به مصرف می رسانند. به نظر می رسد که محتوای چشمگیر فیبری این میوه با اتصال به کلسترول خون و دفع آن به کاهش کلسترول کمک می کند.

مواد مغذی موجود در گواوا

ویتامینهای ب ۳، ب ۵، ب ۶، ث، بتاکاروتن، فولات، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم، سلنیم، روی.

طرز تهیه سس گواوا

۱۲ عدد گواوا رسیده{ دو نیم شده}، یک پیمانه شکر، نصف پیمانه آب لیمو، نصف قاشق چای خوری عصاره وانیل، بستنی.

گواوا را به مدت ۸ دقیقه با یک پیمانه آب ، ملایم حرارت دهید. پس از سرد شدن آن را در صافی ریخته با پشت قاشق فشار دهید تا آب آن وارد ظرف دیگری شود. دانه ها را جدا کنید. شرکت ویرپول آبلیمو و وانیل را اضافه کرده ، ۱۰ دقیقه  حرارت ملایم تا مخلوط سفت شود. پس از سرد شدن آن را روی بستنی ریخته میل کنید.

بیشتر بخوانید:

خواص پیاز و نحوه تهیه سس پیاز کاراملی

خواص لیچی و نحوه تهیه ژله لیچی

خواص گوجه بری و نحوه تهیه کلوچه گوجه بری

خواص-و-فواید-گواوا
خواص-و-فواید-گواوا

آشنایی بیشتر با دسته بندی میوه ها

سه گروه کلی برای میوه‌ها وجود دارد:

  1. میوه‌های یکپارچه

  2. میوه‌های فراهم

  3. میوه‌های چند بخشی

میوه‌های یکپارچه

میوه‌های یکپارچه می‌توانند خشک یا گوشتدار بوده و حاصل رشد یک تخمدان ساده یا مرکب ولی با یک مادگی باشند. میوه‌های خشک ممکن است شکوفا (دارای دهانه برای بیرون فرستادن دانه‌ها) ویا ناشکوفا (فاقد دهانه برای خارج کرده دانه‌ها) باشند. انواع میوه‌های خشک و یکپارچه عبارت‌اند از (با مثال):

تخم برهه- (آلاله) پوشینه – جوز برزیل گندمه – گندم) شفت لیفدار- نارگیل فولیکول – (شیر گیاه) بنشن – (نخود، لوبیا، بادام زمینی) بنشن تک‌دانه‌ای میوه مغزدار- گردو و فندق، راش، بلوط رخنده بر- هویج نیام خورجینی گوشک

میوه‌هایی که در آن‌ها بخشی یا تمام پیرابر (دیواره میوه) هنگام بلوغ گوشتداراست را میوه‌های گوشتدار یکپارچه می‌نامند. انواع میوه‌های یکپارچه گوشتدار عبارت‌اند از (با مثال):

توت – گوجه فرنگی، آوکادو شفت – آلو، گیلاس، هلو، زیتون توت کاذب – میوه‌های ثانوی موز، زغال‌اخته سیب گونه – میوه‌های ثانوی سیب، گلابی موز

میوه‌های فراهم

میوه فراهم از یک گل با تعداد زیادی مادگی بوجود می‌آید. نمونه آن تمشک است که میوه‌های یکپارچه اش را شفتک می‌نامند چون هر کدام از آن‌ها شبیه یک شفت کوچکی است که به نهنج متصل می‌باشد. در برخی از میوه‌های خاردار (از قبیل سیاه سته) نهنج باریک و دراز بوده و بخشی از میوه رسیده‌است و سیاه سته را به میوه‌ای ثانوی – فراهمی تبدیل می‌کند. توت فرنگی هم میوه‌ای ثانوی – فراهمی محسوب می‌شود که تنها درآن، دانه‌ها درون تخمهای برهنه‌ای (یک تخمه) قرار دارند. در تمامی این نمونه‌ها، میوه از یک گل مجزا با تعداد زیادی مادگی بوجود می‌آیند.

در بعضی از گیاهان مانند noni، گل‌ها به صورت منظم سرتاسر ساقه تولید می‌شوند و امکان اینکه باهم نمونه‌هایی از گل آوری، رویش میوه و رسیدن آن را ببینیم وجود دارد.

میوه‌های چندبخشی

میوه چند بخشی به میوه‌ای گفته می‌شود که از یک خوشه گل بوجود آمده باشد (به نام گل آذین). هر گل یک میوه تولید می‌کند اما آن‌ها به صورت یک مجموعه بالغ می‌شوند. مانند آناناس، انجیر خوراکی، توت، پرتقال اوسیج و درخت نان.

مراحل گل آوری و رشد میوه در noni یا توت هندی (Morinda citrifolia) را می‌توانید بر روی شاخه‌ای مجزا مشاهده کنید. ابتدا شکوفایی گل‌های سفید به نام سنبله بوجود می‌آید. بعد از باروری، هر گل به یک شفت تبدیل می‌گردد و هنگامیکه شفتها رشد کردند به صورت یک میوه گوشتدار چند بخشی به نام میوه‌پیوسته در هم ادغام می‌شوند.

مجله علمی بیگموون پیشرو در دنیای اطلاعات علمی

نوشته های مشابه

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

بستن