آخرین مطالبسلامتی

خواص گلابی و طرز تهیه کمپوت گلابی

اطلاعات علمی میوه گلابی

خواص گلابی و طرز تهیه کمپوت گلابی
۳٫۵ (۶۹٫۳۳%) ۱۵ vote[s]

خواص گلابی

گلابی سرشار از قند طبیعی است که به آسانی به انرژی تبدیل می شود و ماده غذایی مناسبی پیش از ورزش به شمار می‌رود.
یک گلابی حدود یک دهم از نیاز روزانه بزرگسالان به پتاسیم را تامین می‌کند این امر برای ورزشکاران اهمیت دارد زیرا پتاسیم ماده معدنی است که بر اثر تحریک از دست میرود و این رویه منجر به خستگی و گرفتگی عضلات می شود همچنین گلابی از معدود میوه های سرشار از فیبر نامحلول است که همانند فرشته کوچک بوده را تمیز کنید و فرایند گوارش را تسهیل می‌کند.
لکه های قهوه ای روی پوست گلابی نشان دهنده شیرینی این میوه است.

مواد مغذی موجود در گلابی

ویتامین ۳ ، بتاکاروتن ، فولات، کلسیم آهن منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی.

طرز تهیه کمپوت گلابی

۴ عدد گلابی(پوست گرفته)، نصف پیمانه عسل ، نصف پیمانه آب سیب ، یک قاشق چایخوری پودر زنجبیل، ماست.
گلابی‌ها را به همراه عسل ، آب سیب و یک پیمانه آب در ظرفی بریزید. زنجبیل را به آنها اضافه کرد و بجوشانید. ظرف در بسته را به مدت ۲۰ دقیقه حرارت ملایم دهید. سپس بگذارید تا شربت خنک شود پس از سرد شدن با ماست میل کنید.

تاریخچه گلابی

گُلابی، اَمرود، اَرمود،(فارسی شرقی:امروت و ناک) درختی است گلدار از رده دولپه‌ای‌ها، از خانواده گلسرخیان و از زیر خانواده مالیده(Maloideae) می‌باشد.

چهار نوع گلابی، بارلت، دآنجو (D’Anjou)، فورل و بارلت سرخ

در این جنس حدود۸۰۰ گونه وجود دارد که بعضی از گونه‌های معروف شامل communis, persica, pyrifolia, syriaca و ussuriensis وجود دارد. گلابی معمولی یا گلابی اروپایی از گونه communis می‌باشد که میوه‌های آبدار با دانه‌های سنگی دارد و اغلب شکل کشیده دارد.

اما انواع دیگری از گلابی وجود دارند که به گلابی آسیایی معروف است که شکل آن‌ها شبیه سیب است. در منابع آلمانی منشأ گلابی را درکوه‌های البرز ذکر کرده‌اند. انواع مختلف گونه وحشی آن در جنگلهای گیلان و مازندارن وجود دارد که در زبان گیلکی اربه خوج و سنگ خوج و در زبان مازندرانی به سِتِکا معروف اند.

گلابی درختی برگریز می‌باشد که در شرایط آب وهوایی مناطق سرد جهان، جایی که زمستان‌های سرد باعث برطرف شدن نیاز سرمایی زمستان آن می‌شود قابل پرورش و کشت است. میوهٔ این گیاه از لحاظ گیاه‌شناسی پوم است و جزء میوه‌های کاذب به‌شمار می‌آید. میوه گلابی معمولی عمر انباری کوتاهی دارد به همین دلیل باید قبل از رسیدن کامل برداشت شود تا بتوان به راحتی به بازار رساند.

گلابی اروپایی که در شمال ایران می‌روید ، میوه‌ای است سخت با طعم متمایل به ترشی و شیرینی است.

بیشتر بدانید:

خواص موز و نحوه تهیه معجون صبحانه با موز

خواص پرتغال وطرز تهیه شکلات پرتغالی

راه کار های موثر بر رژیم غذایی افراد مبتلا به دیابت

 

خواص-گلابی
خواص-گلابی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.

بستن